Atalanta drejt shitjes, Precassi gjen marrëveshjen me fondin amerikan

Atalanta është shumë pranë ndryshimit të pronësisë. Sipas asaj që raportojnë mediat italiane, Precassi më në fund ka gjetur një marrëveshje për të shitur shumicën e aksioneve të klubit nga Bergamo.

Ai do të heqë dorë nga 70% ose 80% e aksioneve që do t’i kalojnë tashmë fondit amerikan KKR. Për sa i përket marrëveshjes, bëhet fjalë për një shifër rreth 350 milionë euro.

Kështu Atalanta do të bëhej ekipi i gjashtë në Serie A që do të kishte pronarë amerikanë. Spezia, Milan, Venezia, Roma dhe Fiorentina kanë gjithashtu pronarë amerikanë.

Fondi KKR, me seli në Nju Jork, është një shoqëri publike e kufizuar që operon në sektorin e ekonomisë dhe investimeve. Asetet e saj vlerësohen në rreth 400 miliardë euro. /oversport.tv

Foto: atalanta.it