E vërteta e Djokovic: Theva rregullat anti-covid, bëra intervistë kur isha pozitiv

Novak Djokovic ka pranuar publikisht se ka thyer rregullat anti-covid dhe se ka kryer një intervistë me një gazetar edhe pse ka rezultuar pozitiv. Lajmin e ka konfirmuar vetë tenisti serb nëpërmjet një postimi në Instagram.

Djokovic postoi një letër të gjatë ku sqaroi gjithçka kishte ndodhur, si dhe pranoi se për atë ngjarje nuk është aspak krenar. Megjithatë, ajo që bie më shumë në sy, është se numri 1 i tenisit theu me vetëdije të plotë rregullat e vendosura nga shteti për të parandaluar përhapjen e Covid.

Postimi i plotë:

“Dëshiroj të adresoj dezinformimin e vazhdueshëm në lidhje me aktivitetet e mia dhe pjesëmarrjen në ngjarjet në dhjetor, në drejtim të rezultatit tim pozitiv të testit PCR COVID.

Ky është një dezinformim, i cili duhet korrigjuar veçanërisht në interes të shqetësimit për praninë time në Australi dhe për të adresuar çështjet që janë shumë lënduese dhe shqetësuese për familjen time.

Dua të theksoj se jam përpjekur shumë për të garantuar sigurinë e të gjithëve dhe respektimin e testeve me detyrim.

Unë ndoqa një ndeshje basketbolli në Beograd më 14 dhjetor, pas së cilës u raportua se një numër njerëzish rezultuan pozitivë me Covid-19.

Pavarësisht se nuk kisha simptoma të COVID, unë bëra një test të shpejtë më 16 dhjetor, i cili rezultoi negativ dhe për më shumë kujdes, bëra edhe një test zyrtar dhe të miratuar PCR në të njëjtën ditë.

Të nesërmen mora pjesë në një eveniment tenisi në Beograd për t’u dhënë çmime fëmijëve dhe bëra një test të shpejtë para se të shkoja në ngjarje, dhe ishte negativ.

Isha asimptomatike dhe u ndjeva mirë dhe nuk kisha marrë njoftimin për rezultat pozitiv të testit PCR deri pas asaj ngjarjeje.

Të nesërmen, më 18 dhjetor isha në qendrën time të tenisit në Beograd për të përmbushur një angazhim të kahershëm për një intervistë dhe fotosesion me L’Equipe. Anulova të gjitha ngjarjet e tjera përveç intervistës në L’Equipe.

U ndjeva i detyruar të vazhdoj dhe të zhvilloj intervistën e L’Equipe pasi nuk doja të zhgënjeja gazetarin, por u sigurova që të distancohesha nga ai dhe të mbaja një maskë, përveç momentit të fotografive.

Ndërsa shkova në shtëpi pas intervistës për t’u izoluar për periudhën e kërkuar, e kuptova se ky ishte një gabim dhe pranoj që duhet ta kisha shtyrë këtë angazhim”, shkroi Novak Djokovic. /oversport.tv