Europiani i Peshëngritjes, Turqia dominon në kategorinë 45 kg për femra

Saziye Erdogan nuk kishte rivale duke dominuar nga fillimi deri në fund garën për Femra në peshën 45 kilogramë. Ajo ishte një nga favoritet dhe nuk zhgënjeu duke fituar medaljen e arë si në stilin e shkëputjes ashtu edhe në atë të shtytjes, po ashtu edhe në dygarësh. Në stilin e shkëputjes arriti që ta mbyllte me 73 kilogramë, ndërsa në atë të shtytjes me 90 dhe në total arriti 163 kilogramë.

Në vendin e dytë për stilin e shkëputjes u rendit Teodora Hincu me 68 kilogramë dhe në vendin e tretë serbja Zagorac.

Në stilin e shtytjes ishte sërish Erdogan që triumfoi me 90 kilogramë, ndërsa në vendin e dytë u rendit bashkëkombësja e saj Cansu Bektas me 85 kg dhe Radmila Zagorac me 84 kilogramë.

Në dygarësh, Erdogan mori medalje ari me 163 kg, medalje argjendi Cansu Bektas dhe e treta sërish Zagorac.