Skudrat më të shtrenjta në Europë? Dominim anglez, në “top10” veç Juve nga Serie A

Shumë tifozë pyesin dhe janë të interesuar se kush janë skuadra më të shtrenjta në botë. Për këtë arsye CIES, që është Qendra Ndërkombëtare për Studime Sportive, ka kryer një analizë përmes të cilës e ka dhënë një përgjigje.

7- Juventus (657 milionë euro)
Ky është klubi Italian që gjendet më lartë në klasifikimin e CIES. Skuadra bardhezi ka shpenzuar 657 milionë euro për të pasur në dispozicion këtë skuadër.

6- Liverpool FC (672 milionë euro)
Në vënd të gjashtë ndodhet Liverpool, skuadra e Kloop ka shpenzuar 672 milionë euro për të pasur në dispozicion këtë skuadër.

5- Chelsea FC (780 milionë euro)
Në vënd të pestë ndodhen kampionët e europës Chelsea. Skuadra angleze ka shpenzuar 780 milionë euro për të pasur në dispozicion këtë ekip fitues.

4- Real Madrid (787 milionë euro)
Galaktikët e Madridit renditen në vëndin e katërt. Ata janë skuadra e parë spanjolle që janë renditur kaq lart.

3- Paris Saint Germain (939 milionë euro)
Në podium ndodhet dhe skuadra franceze e Paris Saint Germain. Ata kanë shpenzuar 939 milionë euro për të krijuar këtë ekip yjesh.

2- Manchester United (951 milion euro)
Manchester United ka reduktuar ndjeshëm diferencën me kushërinjtë e City. Në këtë sezon diferenca midis tyre është 57 milionë euro.

1-Manchester City (1.08 miliard euro)

Skuadra e Guardiolës kryeson listën me 1,08 miliardë euro të shpenzuara për të pasur në dispozicion lojtarët ë tanishëm, dhe në këtë listë vihet re dominimi i skuadrave të Manchesterit.