Tashmë është zyrtare: Suzuki nuk do të garojë në MotoGP nga viti 2023

Mungonte vetëm zyrtarizimi, që ka ardhur gjatë ditës së sotme: Suzuki do të largohet nga kampionati botëror i MotoGP në përfundim të sezonit aktual.

Skuadra ka shpjeguar këtë vendim përmes një njoftimi në faqen zyrtare gjatë ditës së sotme:

“Suzuki Motor Corporation dhe Dorna kanë arritur një marrëveshje për të ndërprerë pjesëmarrjen e Suzukit në MotoGP në fund të sezonit 2022.

Suzuki nuk do të marrë pjesë edhe në World Endurance Championship (EWC) në fund të sezonit 2022”, shkruhet mes të tjerash në njoftimin e kompanisë. / Oversport.tv

Foto: Suzuki Racing Twitter